Πρόβλημα αντιμετώπισαν τις τελευταίες ημέρες οι καρκινοπαθείς που κάνουν χημειοθεραπείες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Αιτία αποτέλεσε η βλάβη στο μεγάλο επιταχυντή που βρίσκεται στο Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής του nοσοκομείου ενός οργάνου απαραίτητου για τις θεραπείες των καρκινοπαθών, σύμφωνα με το kosmolarissa.gr. Η σημασία αυτού του μηχανήματος είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς εδώ και καιρό είναι χαλασμένος και ο μικρός επιταχυντής του εργαστηρίου.

Ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Λάζαρος Μακρής επιβεβαίωσε το γεγονός, ενώ διευκρινίστηκε ότι «έγιναν άμεσα ενέργειες ώστε η εταιρεία που έχει αναλάβει τη συντήρηση να επισκευάσει τόσο τον μεγάλο όσο και το μικρό επιταχυντή».

Επισήμανε δε ότι «στην αρχή υπήρξε απροθυμία απ’ την πλευρά της εταιρείας καθώς ετέθη θέμα οικονομικό, αλλά και θέμα εγκυρότητας τη σύμβασης που είχε λήξει, όμως μετά τις απαραίτητες ενέργειες απ’ την πλευρά της διοίκησης και τα δύο ζητήματα διευθετήθηκαν». Μάλιστα, ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου διαβεβαίωσε πως είναι θέμα ωρών η επισκευή των μηχανημάτων.