Λαβράκια στα νερά του Αιγαίου ψάρεψαν οι εισαγγελείς που ερευνούν υποθέσεις αυθαιρέτων. Οι εισαγγελείς βρέθηκαν στην καρδιά ενός κυκλώματος στο οποίο συμμετείχαν υψηλόβαθμοι κρατικοί αξιωματούχοι που «μπλόκαραν» την είσπραξη προστίμων συνολικού ύψους 22 εκατ. ευρώ.

Η σπουδαιότητα της υπόθεσης προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ο οποίος ζήτησε να κινηθούν οι διαδικασίες και να αναλάβει την περαιτέρω έρευνα εφέτης ανακριτής.

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Η Άποψη», η εισαγγελέας πρωτοδικών Σύρου, Έφη Σάλμα, που διεξήγαγε την έρευνα, έχει διαπιστώσει ότι στη Μύκονο, τη Σύρο, τη Τζιά και την Κύθνο, έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα, οι υποθέσεις έχουν τελεσιδικήσει, όμως δεν έχουν καταβληθεί τα οφειλόμενα. Μόνο στη Τζιά, έχουν τελεσιδικήσει 19 υποθέσεις για τις οποίες έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα ύψους 1 εκατ. ευρώ , αλλά δεν έχει εισπραχθεί ούτε ένα ευρώ.

Λέγεται ότι ανάμεσα στις υπό έλεγχο οικοδομικές άδειες στη Τζιά περιλαμβάνονται και τέσσερις που αφορούν σε βίλες επώνυμων προσώπων. Μια από τις οικοδομές στη Τζιά που διαθέτει άδεια, βρίσκεται σε ζώνη προστασίας μνημείων και εντός αρχαιολογικού χώρου. Οι 18 από τις άδειες έχουν εκδοθεί για λογαριασμό εταιρείας.

Ωστόσο, το μεγάλο πάρτι είχε στηθεί στη Μύκονο όπου μαζί με την Κύθνο και τη Σύρο, η εισαγγελέας βρήκε 157 αυθαίρετα για τα οποία οι αρμόδιοι είχαν «ξεχάσει» να βεβαιώσουν πρόστιμα συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ

Η εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινικές διώξεις για σωρεία αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος όπως για «απιστία στην υπηρεσία», από την οποία προκλήθηκε στο Δημόσιο ζημία και όφελος σε τρίτους μεγαλύτερη των 150.000 ευρώ, για παράβαση καθήκοντος, για παρασιώπηση εγκλήματος, για υπεξαίρεση, για πλαστογραφία, για έκδοση ψευδούς βεβαίωσης και για νόθευση εγγράφων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.