Μετά από διαπραγματεύσεις που πέρασαν από… 40 κύματα, υπεγράφη η νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), από ΓΣΕΕ και τους εργοδότες.

Η νέα ΕΓΣΕΕ θα έχει τριετή διάρκεια και θα περιλαμβάνει μηδενικές αυξήσεις μισθών για το 2010 και αυξήσεις που θα καλύπτουν τον ευρωπαϊκό πληθωρισμό (1,5%) για το 2011 και (1,7%) 2012.

Στη νέα ΕΓΣΣΕ προβλέπεται επίσης η διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού, οι οποίοι διασφαλίζονται με νομική ρήτρα.
«Καταλήξαμε σε σύμβαση με τριετή διάρκεια, διασφαλίσαμε το 13ο και 14ο μισθμό των εργαζομένων, τα επιδοματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας αναγνωρίζονται ως τακτικές αποδοχές», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος.

«Από 1η Ιουλίου 2011 τα κατώτατα όρια μισθών αυξάνονται κατά το ποσοστό μεταβολής του δείκτη πληθωρισμού της Ευρωζώνης», συμπλήρωσε.

«Οι διαπραγματεύσεις έχουν περάσει από 40 κύματα, γνωρίζετε τις αλλεπάλληλες συναντήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί κάτα από δυσμενείς συνθήκες», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος και σημείωσε πως η δυσμενέστερη συνθήκη ήταν η υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο που προβλέπει ρητά πάγωμα των μισθών.