Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για απάτη κατά του δημοσίου, άσκησε ο εισαγγελέας Ρεθύμνου σε βάρος Ρεθεμνιώτη φαρμακοποιού, μετά από στοιχεία που προέκυψαν από έρευνα ελεγκτών του ΟΓΑ στο φαρμακείο του, όπου διαπιστώθηκε ότι ο ασφαλιστικός φορέας έχει υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά, από σωρεία αδικημάτων και παραβάσεων.

Συγκεκριμένα, έχουν καταγραφεί και προσκομισθεί τόσο στον οργανισμό όσο και στη δικαιοσύνη, μεταξύ άλλων, σφραγισμένες συνταγές φαρμάκων από τον ίδιο τον φαρμακοποιό, σε ονόματα πολιτών, τις οποίες συνταγογραφούσε σε βιβλιάρια υγείας, με στόχο την κερδοσκοπία.

Παράλληλα στο φαρμακείο του, εντοπίστηκαν σφραγίδες γιατρών του ΕΣΥ, πλαστογραφημένες συνταγές σε ονόματα γιατρών, παραποιημένες συνταγές φαρμάκων και σειρά φαρμακευτικών κουπονιών, που δεν αντιστοιχούσαν σε συσκευασίες φαρμάκων εντός του φαρμακείου.

Αρχικά, και σε επίπεδο διοικητικών κυρώσεων, ο ΟΓΑ επέβαλε πρόστιμο στον φαρμακοποιό, ύψους 250.000 ευρώ, το οποίο δεν έχει πληρώσει ακόμη, παρόλο που έχει ομολογήσει τις πράξεις του στους ελεγκτές, καθώς έχει δικαίωμα να κάνει προσφυγή κατά της απόφασης του Οργανισμού. Παράλληλα, ο ΟΓΑ παρέμπεψε την υπόθεση στον αρμόδιο εισαγγελέα, για την εξέταση του ποινικού μέρους της.

Απολογούμενος στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Ρεθύμνου, δήλωσε πως «η περιοχή που δραστηριοποιείται το φαρμακείο είναι μία προβληματική περιοχή, με δυσκολία για τους αγρότες-πολίτες να μετακινούνται, και για το λόγο αυτό χρησιμοποίησε σφραγίδες γιατρών, ώστε αφενός να εξυπηρετήσει τους ασθενείς αφετέρου δε να καταπολεμήσει τη γραφειοκρατία».