Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Νέου Ηρακλείου πραγματοποίησαν μαθητές, καθηγητές και γονείς, αντιδρώντας στις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων της περιοχής, συγκεκριμένα του 1ου με το 2ο γυμνάσιο και του 3ου γυμνασίου με το αντίστοιχο της Μεταμόρφωσης.

Οι μαθητές φώναξαν συνθήματα και μοίρασαν επιστολή διαμαρτυρίας και την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που είναι κατά των συγχωνεύσεων, κάνοντας με αυτό τον τρόπο γνωστό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στους κατοίκους της πόλης.

Η επιστολή των Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων, των 15μελών μαθητικών συμβουλίων 1ου , 2ου και 3ου γυμνασίων αναφέρει:

«Διαμαρτυρόμαστε για την πρόταση συγχώνευσης των 1ου και 2ου Γυμνασίου Ηρακλείου Αττικής και τη συγχώνευση του3ου Γυμνασίου Ηρακλείου με το 3ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης, με ό,τι αυτή συνεπάγεται για την περιοχή μας και τους γονείς, μαθητές, καθηγητές.

Η πρόταση αυτή οδηγεί αναπόφευκτα σε αύξηση των μαθητών ανά τμήμα στα όρια των 25-27 μαθητών όπου ορίζει το Υπουργείο και για τα τρία γυμνάσια και παράλληλα δημιουργεί και προβλήματα χωροταξίας και εδαφικής αρμοδιότητας για όλα σχεδόν τα Γυμνάσια του Δήμου μας, αφού από τα 7 υπάρχοντα θα παραμείνουν 5.

Ποια παιδαγωγική λογική ορίζει ότι σε τάξη των 25-27 ατόμων οι μαθητές θα κατανοούν καλύτερα , απ’ ότι σε τάξη των 20-22 ατόμων; Πως θα υπάρξει απομάκρυνση μαθητών από το σχολείο της γειτονιάς τους;

Ζητάμε τη συμπαράσταση στον αγώνα μας, ζητάμε τη στήριξή σας»
Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο Β. Λυκούρας, η Ειρ. Κατσινοπούλου, ο Γ. Κεσκινίδης, ο Π. Γονατάς και η Μ. Ζούρου.

πηγή: ekfrasi