Μετά από συντονισμένες ενέργειες της αντιδημαρχίας Νεότητας-Αθλητισμού και Εθελοντών, το θέμα που αφορά τη λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Τούμπας μπαίνει, πλέον, στην τελική του ευθεία.

Σε συνεννόηση με την αντιδημαρχία Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων διευθετήθηκε το πρόβλημα που υπήρχε με την Εταιρία Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης, αφού έγινε ο σχετικός διακανονισμός και η εξόφληση σημαντικού μέρους των οφειλών. Μετά από αυτό η αρμόδια Επιχείρηση σύνδεσε τελικά την παροχή αερίου οπότε λύθηκε το πρόβλημα θέρμανσης του κολυμβητηρίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αντιδημαρχίας Νεότητας-Αθλητισμού και Εθελοντών «εκμεταλλευόμενοι το κενό αυτό διάστημα (λόγω της διακοπής παροχής φυσικού αερίου) προχωρήσαμε σε εργασίες συντήρησης οι οποίες περιελάμβαναν έργα στεγάνωσης και αντικατάσταση σπασμένου σωλήνα αποχέτευσης της δεξαμενής πλήρωσης, αποκατάσταση προβλήματος μηχανικού συστήματος πλήρωσης και περιμετρικές στεγανώσεις εσωτερικά του υπογείου μηχανοδρόμου, οι οποίες εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν πριν το τέλος του μήνα.

Παράλληλα, ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί και η στεγάνωση του περιμετρικού καναλιού υπερχείλισης της κολυμβητικής δεξαμενής αλλά δεν έγινε λόγω χαμηλών θερμοκρασιών (παγετού) που επικρατούσαν αυτή την εβδομάδα».
Και η ανακοίνωση καταλήγει : «Έχουμε την πεποίθηση και την βεβαιότητα ότι μόλις διευθετηθούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες που έχουν να κάνουν με τη βελτίωση των συνθηκών και τις προδιαγραφές που απαιτούνται, το Δημοτικό Κολυμβητήριο, θα παραδοθεί στους δημότες μας ακόμη καλύτερο και σαφώς πιο βελτιωμένο από κάθε άλλη φορά, πανέτοιμο να υποδεχτεί τους αθλουμένους».