Σύμφωνα με τον προγραμματισμό προχωρούν οι εργασίες της ΔΕΗ, για την αποκατάσταση των βλαβών που προκάλεσε η κακοκαιρία στα δίκτυα, με αποτέλεσμα τις διακοπές ρεύματος στις Σποράδες, την Άνδρο και την Τήνο. Στα νησιά αυτά συνεχίζονται σήμερα οι προγραμματισμένες εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος, καθώς η διαθέσιμη ισχύς από εναλλακτικά δίκτυα που παρέχει η ΔΕΗ, δεν επαρκεί για την πλήρη κάλυψη των αναγκών.

Στο Πήλιο, έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής νέου πυλώνα στη θέση Δράκεια, ώστε να αποκατασταθεί η σύνδεση με Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο μέσω του δικτύου υψηλής τάσης. Οι εργασίες γίνονται σε δύσβατη περιοχή, με δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Αντίστοιχα στην Άνδρο, οι τεχνικοί της ΔΕΗ εργάζονται για τη συναρμολόγηση και θέση σε λειτουργία των 6 γεννητριών ισχύος 5,5 μεγαβάτ που μεταφέρθηκαν χθες στο νησί, στο χώρο του Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής, προκειμένου να καλυφθούν τα φορτία Άνδρου και Τήνου. Στο μεταξύ, μέρος των αναγκών καλύπτεται από τις γεννήτριες που υπήρχαν στην Άνδρο και γίνονται περικοπές στην ηλεκτροδότηση, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές.

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την αποκατάσταση των τριών πυλώνων στην περιοχή της Καρύστου (Λιβάδι), που καταστράφηκαν από την κακοκαιρία, ώστε να επανέλθει η σύνδεση του ηπειρωτικού δικτύου με τα δύο νησιά.