Τηλεδιάσκεψη για την εγρήγορση του κρατικού μηχανισμού προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι συνέπειες της κακοκαιρίας στο νησί, έγινε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, με την συμμετοχή του ίδιου και όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων.

Οι αντιπεριφερειάρχες του νησιού, μέσω της τηλεδιάσκεψης, επισήμαναν ότι η κατάσταση μέχρι τώρα είναι ελεγχόμενη, ενώ και οι αξιωματικοί της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού Σώματος ανέφεραν ότι οι υπηρεσίες τους βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, προκειμένου να παρέμβουν όπου και όποτε απαιτηθεί τις επόμενες ώρες και όσο κρατήσει το κύμα κακοκαιρίας. Ανάλογη διαβεβαίωση έδωσαν και οι επικεφαλής των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης.

Μέχρι τώρα προβλήματα έχουν προκύψει σε ορεινούς δήμους του νησιού όπου τα σχολεία είναι κλειστά, ενώ επίσης προβλήματα από την κακοκαιρία αντιμετωπίζουν και περιοχές με υψόμετρο άνω των 300 μέτρων.

Αυτό που επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, είναι ότι τα επόμενα 24ωρα όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τους δήμους, θα βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν.