Σαν θησαυρό φυλάνε οι εργαζόμενοι των Κέντρων Υγείας Μαγνησίας τις τελευταίες σταγόνες πετρελαίου, μιας και οι προμηθευτές εξαιτίας καθυστέρησης στην πληρωμή τους αρνούνται να εφοδιάσουν με πετρέλαιο θέρμανσης τους λέβητες των περισσοτέρων Κ.Υ., αν και το κονδύλι έχει ήδη εγκριθεί από το Νοσοκομείο Βόλου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο των εργαζομένων των Κέντρων Υγείας Μαγνησίας κ. Νέλλη Χονδρογιάννη το πρόβλημα με την προμήθεια πετρελαίου είναι συνεχές, ωστόσο αυτή την περίοδο έχει διογκωθεί.

«Κάνουμε μάχη πραγματικά για να βρούμε προμηθευτές να μας εφοδιάσουν με πετρέλαιο. Κάθε χειμώνα ζούμε με αυτό το άγχος και δεν ξέρουμε εάν θα έχουν πετρέλαιο και βενζίνη για τα ασθενοφόρα. Οι προμηθευτές είναι απλήρωτοι, όμως από το Νοσοκομείο έχουν υπογραφεί τα σχετικά κονδύλια. Αλλά καθυστερεί η έγκριση των χρημάτων και η κατάθεσή τους στους προμηθευτές. Εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης οι προμηθευτές ζητούν πιο επιτακτικά από ποτέ τα χρήματά τους», σημείωσε η ίδια στην εφημερίδα Ταχυδρόμος.

Το γεγονός αυτό όμως έχει φέρει αναστάτωση σε όλα τα Κέντρα Υγείας. Υπάρχουν Κέντρα Υγείας τα οποία έχουν θέρμανση μία ή δύο ώρες την ημέρα, προσπαθώντας να εξοικονομήσουν και την παραμικρή σταγόνα πετρελαίου.
Εκτός όμως από το κρύο, το προσωπικό των Κέντρων Υγείας έχει να αντιπαλέψει και τα παράπονα των προμηθευτών, οι οποίοι αρνούνται νέο εφοδιασμό.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όπως είπε η ίδια αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, στο οποίο υπήρχαν βλάβες από το καλοκαίρι, οι οποίες δεν επισκευάστηκαν και με την έλλειψη πετρελαίου η ζωή του προσωπικού και των ασθενών του Κέντρου γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.

Οι εργαζόμενοι έχουν αγανακτήσει με αυτή την κατάσταση και ζητούν να ξεπεραστούν τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα υπάρχουν, να πληρωθούν οι προμηθευτές και να εφοδιάσουν τα Κέντρα Υγείας με πετρέλαιο.