Πρόγραμμα Σωματομετρικού Ελέγχου για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης ξεκινά η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Ιατρικής του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» (Δ/ντης Δρ. Γεώργιος Τσακμακλής, Παιδίατρος και Κοινωνικός Ιατρός), με εξειδικευμένα τμήματα του Νοσοκομείου, καθώς επίσης και με την B΄Παιδιατρική Κλινική του Παν/μίου Αθηνών (Δ/ντης Καθ. Δ. Καφεντζης).

Η έναρξη του προγράμματος έγινε την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου και την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Αναργύρων, όπου ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης κος Καμαρινόπουλος Σωτήρης υποδέχθηκε την επιστημονική ομάδα του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ».

Οι επόμενες προγραμματισμένες ημερομηνίες για την υλοποίηση του προγράμματος είναι η Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου και η Τετάρτη 2 Μαρτίου στο 7 ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού.

Ειδικότερα ο προληπτικός ιατρικός έλεγχος περιλαμβάνει:

· Έλεγχο οπτικής οξύτητας ( με τη χρήση οπτοτύπου ).

· Έλεγχο για σκολίωση (Adams test).

· Έλεγχο για καρδιακά φυσήματα (με στηθοσκόπιο).

· Εκτίμηση της εμβολιαστικής κατάστασης των εξεταζόμενων παιδιών (έλεγχος βιβλιαρίου υγείας).

· Μέτρηση του βάρους σώματος και του ύψους σώματος των παιδιών ώστε να εντοπιστούν τα παχύσαρκα, τα υπέρβαρα ή τα παιδιά που βρίσκονται στα κατώτερα φυσιολογικά όρια ύψους.

· Μέτρηση της πίεσης.

· Οδοντιατρικός έλεγχος

Το παραπάνω πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα Δημοτικά σχολεία της Πόλης μας καθώς και στα Νηπιαγωγεία, κατά το έτος 2011, μετά από συνεργασία του Γραφείου της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης και τη σύμφωνη γνώμη των γονέων.

πηγή: otanews