Μία νέα πρόταση πρωινού, με την ονομασία «Kalimera Breakfast», το οποίο θα φέρει την ελληνική σφραγίδα και θα προωθεί τον προορισμό Ελλάδα στο διεθνές πελατολόγιο των τουριστικών επιχειρήσεων θα βρεθεί στο επίκεντρο του συνεδρίου για την εγχώρια γαστρονομία. Το συνέδριο αυτό αναμένεται να αποτελέσει το 1ο Εθνικό Συνέδριο Γαστρονομίας «Kalimera Breakfast» το οποίο διοργανώνει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος στις 5 Φεβρουαρίου 2011, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης για την Τροφοδοσία και τον Εξοπλισμό Ξενοδοχείων και μονάδων Μαζικής Εστίασης HORECA 2011.

Για το σκοπό αυτό οι οργανωτές της πρωτοβουλίας αυτής, η λέσχη αρχιμαγείρων Ελλάδος τόνισε ότι θα καταβληθούν όλες οι προσπάθειες για διαδοθεί αυτή η πρωτοβουλία τόσο σε διεθνές όσο και σε εγχώριο επίπεδο. Όχημα για τη διάδοση του «Kalimera Breakfast» θα αποτελέσουν μεταξύ άλλων όλα τα μέλη της ένωσης, που αριθμούν τα 1400 και δραστηριοποιούνται στα ξενοδοχεία όλης της χώρας.

Ο δυνητικός ταξιδιώτης στην επιλογή ενός προορισμού διακοπών σε πόλη ή σε περιοχή αναψυχής θα λάβει σοβαρά υπόψη του τον παράγοντα του φαγητού που προσφέρει η χώρα, η πόλη και το κατάλυμα που θα επιλέξει, καθώς το γεύμα που είθισται να παίρνουν οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, οι επισκέπτες/ πελάτες είναι εκείνο του πρωινού. Γι’ αυτό το λόγο, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό το κάθε προσφερόμενο γεύμα προς τους επισκέπτες να διαθέτει τα ξεχωριστά εκείνα στοιχεία που αναφέρονται στην ποιότητα αλλά και στη χώρα, ακόμα και στην περιοχή που βρίσκεται το κατάλυμα.

Είναι σημαντικό να υπάρχουν στοιχεία ταυτότητας στο φαγητό και επειδή τελικά το πρωινό είναι ένα γεύμα που συνήθως συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του καταλύματος, αποτελεί και ένα μέσο κατάδειξης των ιδιαίτερων προϊόντων αλλά και γεύσεων μιας χώρας ή και περιοχής. Σε μια εποχή που όλες οι χώρες, οι περιοχές και τα καταλύματα προσπαθούν να προσελκύσουν πελάτες και να επιτύχουν την επανάληψη πελατών προηγούμενων επισκέψεων, το πρωινό σήμερα προσφέρεται ως ένα προϊόν που θα μπορέσει να γίνει λόγος επιβεβαίωσης σωστής επιλογής για τον επισκέπτη, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε.

Το 1ο Εθνικό Συνέδριο Γαστρονομίας, απευθύνεται σε όλους τους τουριστικούς φορείς, ξενοδόχους, εστιάτορες και σε όλους τους επαγγελματίες των επισιτιστικών επιχειρήσεων, καθώς και σε σχολές τουριστικών επαγγελμάτων.