Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του Αμερικανού τουρίστα στην Αμοργό. Ο αδερφός του 59χρονου, που αγνοείται από το πρωί της Τρίτης στο νησί των Κυκλάδων, έρχεται στην Ελλάδα προκειμένου να συμμετάσχει και ο ίδιος στις έρευνες για την ανεύρεσή του. Μαζί του φέρνει και δύο έμπειρους διασώστες που θα βοηθήσουν στην αναζήτηση, η οποία εκτείνεται πλέον σχεδόν σε ολόκληρο το νησί.

Στην επιχείριση συμμετέχουν αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με εθελοντές, οι οποίες «χτενίζουν» την περιοχή, ερευνώντας ξανά και ξανά το μονοπάτι που ακολούθησε ο πρώην αστυνομικός.

Σύμφωνα με το Mega, τις τελευταίες ώρες οι έρευνες έχουν εστιάσει σε μία συγκεκριμένη τοποθεσία, κι αυτό γιατί εθελοντές εντόπισαν σμήνος από γεράκια να πετούν πάνω από το σημείο.

Ο αδελφός του δήλωσε στην ίδια εκπομπή πως ο 59χρονος είναι έμπειρος περιπατητής και γνώστης της περιοχής, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να χάθηκε στη διαδρομή.

«Εγώ έχω πάει 9-10 φορές (σσ στην Αμοργό), ο αδελφός μου πρέπει να έχει πάει 20-30 φορές. Πηγαίνει από πάντα. Δεν έχει χαθεί. Κάτι άλλο συνέβη. Είναι γερός οργανισμός. Έχει κάνει πεζοπορία άπειρες φορές. Δεν είναι άπειρος. Δεν ξέρω τι συνέβη», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχει θέματα υγείας. Πηγαίνει καθημερινά στο γυμναστήριο και κάνει πεζοπορίες. Δεν ξέρω τι συνέβη, είμαι ανήσυχος, ψάχνουμε την απάντηση και εμείς. Θα ψάξουμε και μόνοι μας. Όσο περισσότερο κόσμο έχουμε τόσο καλύτερο. Ο χρόνος τελειώνει και είναι απαραίτητο να συμβεί αυτό τώρα» πρόσθεσε.

Με τις έρευνες να είναι άκαρπες για τρίτο 24ωρο, οι ελπίδες να βρεθεί ζωντανός ο Αμερικανός τουρίστας είναι πλέον ελάχιστες. Περνούσε χρόνο με φίλους, ενώ σε λίγες μέρες θα υποδεχόταν στο νησί και την σύντροφό του, που ταξιδεύει και αυτή από την άλλη άκρη του Ατλαντικού για να βοηθήσει στον εντοπισμό του.

Στην Αμοργό μεταβαίνει και κλιμάκιο από το αστυνομικό τμήμα της Νάξου, με επικεφαλής αξιωματικό, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες.