Πίτμπουλ κατασπάραξε ένα μικρό μαλτέζ στη Θεσσαλονίκη και επιτέθηκε στην ιδιοκτήτριά του, που προσπάθησε να το σώσει, τραυματίζοντάς την στο χέρι.

Το σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στον Εύοσμο, στη δυτική Θεσσαλονίκη, και η 60χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε σε εφημερεύον νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.

«Βγήκε το πρωί με το σκυλάκι. Το είχε αγκαλιά, μου είπε. Ήταν πολύ κοντά στην εξώπορτα της πολυκατοικίας, όταν είδε το πίτμπουλ, και αυτό όρμησε. Πήγε να ορμήσει στο σκυλάκι και της δάγκωσε το χέρι, την έριξε κάτω. Της έφυγε το σκυλάκι και το άρπαξε ο σκύλος και το κομμάτιασε. Της δάγκωσε το χέρι το αριστερό, εκεί που κρατούσε αγκαλιά το σκυλάκι. Μόλις με πήρε τηλέφωνο… Βγήκε από το χειρουργείο, μου είπε ότι πήγε καλά το χειρουργείο», περιγράφει άνθρωπος από το περιβάλλον της 60χρονης, μιλώντας στην εκπομπή «Live News».

Η Αστυνομία συνέλαβε έναν 47χρονο Βούλγαρο, ο οποίος φέρεται να ήταν υπεύθυνος για τη φύλαξη του πίτμπουλ, καθώς ο 41χρονος ιδιοκτήτης του ζώου έλειπε στο εξωτερικό.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος και των δύο ανδρών ποινική δίωξη για θανάτωση ζώου συντροφιάς κατά συναυτουργία με παράλειψη και ενδεχόμενο δόλο, όπως επίσης και για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, με παράλειψη και ενδεχόμενο δόλο.

Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε στην 3η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από όπου αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία, για να απολογηθεί. Μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.