Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία για τον έναν χρόνο από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Μολότοφ έπεσαν στη διάρκεια της έντασης που επικράτησε λίγο μετά τις 14:10 το μεσημέρι της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου.

Περίπου 20 νεαροί, στη γωνία Βασιλίσσης Σοφίας και Πανεπιστημίου, πέταξαν μολότοφ προς την πλευρά της Βουλής.

Μετά την πρώτη ένταση, το κυρίως μπλοκ των αντιεξουσιαστών κατέβηκε με πορεία την Πανεπιστημίου, περικυκλωμένο από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Ακολούθησε δεύτερος γύρος έντασης με μολότοφ, μπογιές και χημικά, κοντά στην Ομόνοια, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Πατησίων. Λίγη ώρα αργότερα, επεισόδια έγιναν και στη Χαριλάου Τρικούπη.

Απροσπέλαστο είναι από νωρίς το κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, τουλάχιστον 20.000 άτομα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Στη σημερινή απεργία συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές, ενώ ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν νωρίτερα προσυγκεντρώσεις στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στα Προπύλαια.

«Τα λεφτά στις τσέπες μας γίνονται καπνός, οι μισθοί τελειώνουν στις 10 του μηνός», «Πανάκριβα τα πάντα, πανάκριβη ζωή, οργάνωση κι αγώνας η μόνη επιλογή» και «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούγονταν δυνατά στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια.

«Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας – Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για τη ζωή μας ενάντια στην ακρίβεια, για αυξήσεις στους μισθούς» είναι το κεντρικό σύνθημα στην απεργιακή συγκέντρωση.

Διαβάστε σχετικά:

Φώναζε τους διαδηλωτές «πρόβατα», τον πλάκωσαν στο ξύλο – Ένταση με πολίτη στο κέντρο της Αθήνας

Ένταση στη Θεσσαλονίκη στην πορεία για τα Τέμπη – Πέτρες, μολότοφ και χημικά ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς

Ξέσπασε σε κλάματα ο ιερέας που διάβασε τα ονόματα των 57 θυμάτων στο μνημόσυνο για τα Τέμπη