Δυναμική ήταν και σήμερα, η παρουσία των αγροτών του μπλόκου στον Ε-65, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει περισσότερο από ένα μήνα στο δρόμο.

Από το πρωί της Τρίτης, όπως αναφέρει το thessaliatv.gr, αλλάζουν τη μορφή των κινητοποιήσεων και επιστρέφουν στα χωριά τους. Οι αγρότες από τον Παλαμά και άλλες περιοχές του Νομού θα παρατάξουν τα αγροτικά τους μηχανήματα στην είσοδο του Παλαμά, μέχρι να πραγματοποιηθεί η συνάντηση της αντιπροσωπείας των Θεσσαλών αγροτών με τον πρωθυπουργό, η οποία προσδιορίζεται χρονικά για στις 11 Μαρτίου.

Με αφορμή τις συζητήσεις των Ευρωπαίων Υπουργών Γεωργίας στις Βρυξέλλες, οι αγρότες του μπλόκου έστειλαν σήμερα το απόγευμα νέο ηχηρό μήνυμα με το μαζικό και δυναμικό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Με τη συμμετοχή περίπου 40 τρακτέρ και τη συμπαράσταση φορέων – πολιτών, οι αγρότες έστειλαν μήνυμα ότι αυτή η Κοινή Αγροτική Πολιτική τους διώχνει από τα χωράφια τους και ερημώνει τα χωριά.

Μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Αθήνας και έχοντας συμπληρώσει περίπου 35 ημέρες στο μπλόκο, οι αγρότες έφθασαν σε κομβόι στις 18:30 στο κέντρο της πόλης με δεκάδες τρακτέρ. Εκπρόσωποι τοπικών φορέων, συλλόγων, αλλά και πλήθος κόσμου εξέφρασαν τη στήριξή τους στον αγώνα τους, «βουλιάζοντας» την κεντρική πλατεία.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης τονίστηκε ότι ο αγώνας έχει συνέχεια, με διάφορες μορφές κινητοποιήσεων, όπως έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια η συνεπής δράση του οργανωμένου αγροτικού κινήματος. Ακόμη έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο του Συντάγματος και επισημάνθηκε πως ο,τιδήποτε ανακοινωθεί από την κυβέρνηση από εδώ και πέρα είναι προϊόν της πίεσης που ασκήθηκε μέσα από τα μπλόκα και την κινητοποίηση στην Αθήνα.

Δείτε φωτογραφίες: