Ο αυτοαποκαλούμενος «παλαιοχριστιανός», Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, βρέθηκε στο νοσοκομείο «Παίδων» όπου φυλάσσεται ο 15χρονος γιος του, και μίλησε στην κάμερα του «Πρωινού» του ΑΝΤ1 για τη σύζυγό του που συνεχίζει να κρύβεται.

«Δύο αστυνομικοί πάνοπλοι φυλάνε τον γιο μου και τον πάνε αγκαζέ στην τουαλέτα, ένα 15χρονο παιδί θέλουν να το διαλύσουν. Τι ρεβανσισμός είναι αυτός, παραπέμπει σε άλλα καθεστώτα. Δεν τον προφυλάσσουν έτσι, αλλά θα τον τρελάνουν» είπε αρχικά και συμπλήρωσε: «ευτυχώς που κρύφτηκε εκεί που κρύφτηκε, γιατί διαφορετικά θα είχαμε τέσσερα παιδιά εδώ που είναι και πιο μικρά. Τα άλλα τα παιδιά είναι πιο μικρά. Φανταστείτε να είχαμε ένα 5χρονο να το συνοδεύουν αστυνομικοί για να πάει στην παιδική χαρά. Ανήκουστα πράγματα».

Τέλος για το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει δει το γιο του είπε: «Προφανώς δεν ήθελαν να πάω να δω την κατάσταση για να μην τους καταγγείλω. Απείλησε ένας αστυνομικός το παιδί ότι αν τρέξει να φύγει, θα το πυροβολήσει. Αυτά μου τα είπε η κόρη μου που συνοδεύει το παιδί μέσα και κατάλαβα γιατί δεν με αφήνουν ούτε να επικοινωνήσω μαζί του. Εδώ μιλάμε για συνθήκες Κολομβίας. Ο ρεβανσισμός της αστυνομίας, όλο τον αντρισμό και τον επαγγελματισμό της θα τον βγάλει σε ένα 15χρονο παιδί;».

Τι λεει η μητέρα

Στην εκπομπή μίλησε και η μητέρα της παλαιοχριστιανικής οικογένειας εφράζοντας φόβο για τα παιδιά της.

«Φοβάμαι για εμένα και την οικογένειά μου, η κατάστασή μου είναι κρίσιμη και δεν τη σέβεται κανείς. Το μυαλό μου είναι στο γιο μου που είναι μόνος του και δεν μπορώ να τον βοηθήσω. Περιμένω τη δίκη για να ξεκαθαρίσουν όλα και να τελειώνει όλο αυτό που βιώνει άδικα η οικογένειά μου. Θέλω να βρω την οικογένειά μου» ανέφερε χαρακτηριστικά η Σεβαστή που συνεχίζει να κρύβεται.