Στις κεντρικές πλατείες σε Λάρισα και Καρδίτσα κατέβηκαν με τα τρακτέρ τους οι αγρότες, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, λίγα 24ωρα πριν τη συνάντησή τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι αγρότες από το μπλόκο του Πλατυκάμπου, μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν στην Νίκαια, επέλεξαν να κινηθούν με κορναρίσματα προς την κεντρική πλατεία της Λάρισας όπου και θα διανυκτερεύσουν, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους.

Ο Τυρναβίτης αγρότης, Κυριάκος Τσικριτσής, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι αγρότες ζητούν να λυθούν τα προβλήματά τους, υποστηρίζοντας ότι «υπήρξε παγετός, χαλαζοπτώσεις και περονόσπορος στα αμπέλια, ο οποίος δεν αποζημιώνεται από το κράτος». Παράλληλα είπε πως οι αγρότες διεκδικούν αφορολόγητο πετρέλαιο, χαμηλές τιμές στο αγροτικό ρεύμα και 100% αποζημιώσεις για όλες τις πλημμυροπαθείς περιοχές.

Στην σημερινή κινητοποίηση των αγροτών βρέθηκαν εκπρόσωποι σωματείων και φοιτητικών συλλόγων, δηλώνοντας την στήριξή τους στους αγώνες του αγροτικού κόσμου.

Έχυσαν γάλατα και άχυρα στους δρόμους της Καρδίτσας

Και στην Καρδίτσα, οι αγρότες συγκεντρώθηκαν με τα τρακτέρ τους στο κέντρο της πόλης, όπου συμβολικά πέταξαν άχυρα και γάλα, «ό,τι απέμεινε από τον κάμπο που πλημμύρισε».

Τους αγρότες με τα τρακτέρ περίμενε στην κεντρική πλατεία της πόλης πλήθος κόσμου που τους υποδέχθηκε με επευφημίες και συνθήματα.

Ολιγόωροι αποκλεισμοί δρόμων και στην υπόλοιπη Ελλάδα

Σε δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών, στο ύψος της Πορταριάς προχώρησαν και σήμερα αγρότες της Χαλκιδικής. Νωρίτερα, αγρότες απέκλεισαν για περίπου 15 λεπτά την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ύψος των Μαλγάρων, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας συγκεντρώθηκαν στα σύνορα της Νίκης όπου έκλεισαν για τέσσερις ώρες το τελωνείο, προκειμένου να μην περάσουν τα εμπορεύματα προς τη Βόρεια Μακεδονία και από τη Βόρεια Μακεδονία.

Σε συμβολικό ολιγόλεπτο αποκλεισμό προχώρησαν και οι αγρότες της Λέσβου, στη διασταύρωση Καλλονής – Αγίας Παρασκευής. Έκαψαν ζωοτροφές, τις οποίες έσβησαν στη συνέχεια με γάλα.