Με τυπικές κλήσεις, χωρίς δηλαδή να απαγγελθούν κατηγορίες στους 18 εμπλεκόμενους και χωρίς να κληθούν αυτοί σε απολογία, έκλεισε η δικογραφία για την εξαγορά των καταστημάτων της αλυσίδας Γερμανός από την Cosmote.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 20ος τακτικός ανακριτής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν στοιχειοθετούνται ποινικές ευθύνες για τα αδικήματα της απιστίας και της χειραγώγησης των μετοχών που είχε ασκηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών λαμβάνοντας υπόψη του δύο στοιχεία.

Το συμπέρασμα της πραγματογνωμοσύνης από το οποίο δεν προέκυψε ότι η επένδυση αυτή ήταν ζημιογόνος και την παλαιότερη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών , όπου είχε προσφύγει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχε χειραγώγηση.

Η δικογραφία αναμένεται να χρεωθεί σε εισαγγελέα, ο οποίος αν συμφωνήσει με την άποψη του ανακριτή θα υποβάλει πρόταση στο δικαστικό συμβούλιο για την έκδοση του βουλεύματος με το οποίο θα κλείσει οριστικά η υπόθεση Γερμανός – Cosmote. Σε αντίθετη περίπτωση, αν διαφωνήσει ι μπορεί να επιστρέψει το φάκελο πίσω στον ανακριτή ζητώντας να διενεργηθεί περαιτέρω ανάκριση για την υπόθεση.