Το γεγονός ότι οι πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας πληρώνουν τη συμμετοχή τους στα φάρμακα, αν και είχαν εξαιρεθεί, τόνισε την Παρασκευή (1/12) σε συνέντευξή της η αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρίκαλων Βανέσσα Λαζαροπούλου.

Μιλώντας στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο για την απόφαση οι πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας να μην πληρώσουν τα φάρμακά τους, η Βανέσσα Λαζαροπούλου δήλωσε πως «ψηφίστηκε, δημοσιεύτηκε αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ».

Μετά τις πλημμύρες κατά την κακοκαιρία «Daniel», που έπληξαν τη Θεσσαλία τον Σεπτέμβριο, δημοσιεύτηκε ΦΕΚ, με το οποίο οι πληγέντες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας απαλλάσσονται από τη συμμετοχή στη χορήγηση φαρμάκων.

Στο ΦΕΚ, το οποίο συνυπογράφουν ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, οι αποδεδειγμένα πληγέντες απαλλάσσονται από τη συμμετοχή τους έως και τις 31 Μαρτίου 2024.

«Έγινε μία πρόταση στις 7 Νοεμβρίου, μία μέρα μετά την πλημμύρα, από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Τρικάλων, να σταλεί μια πρόταση στη Βουλή που θα αφορά το να δικαιούνται όσοι μεταφέρονται στις δομές δωρεάν φάρμακα. Επικοινωνήσαμε και με τον κ. Παπαστέργιου, ο οποίος είναι πρώην δήμαρχος μας και νυν υπουργός, και μας βοήθησε. Ψηφίστηκε η πρόταση στη Βουλή, βγήκε το ΦΕΚ και έχει σταματήσει εκεί. Δεν έχει εφαρμοστεί» διευκρίνισε η αντιπρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρίκαλων.