Τα αποτελέσματα της αυτοψίας που έγινε στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο 11χρονος γιος του Οδυσσέα Σταμούλη και της πρώην συζύγου του, παρουσίασε ο δικηγόρος της μητέρας, Γιάννης Μαρακάκης στην εκπομπή «Super Κατερίνα».

Ο Γιάννης Μαρακάκης ανέφερε ότι ακόμη διεξάγεται προανάκριση και την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσει το σχέδιο της πραγματογνωμοσύνης και ο πραγματογνώμονας της οικογένειας. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, υπάρχουν κάποια δεδομένα αδιαμφισβήτητα, όπως το ότι η συγκεκριμένη σημαδούρα είναι τριπλάσια σε όγκο από τις υπόλοιπες καθώς και το ότι δεν υπήρχε καμία ενημέρωση των λουόμενων ή των κατοίκων σχετικά με τη χρησιμότητα αυτών των σημαδούρων.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, αυτό που προκάλεσε το δυστύχημα, είναι το γεγονός πως το σχοινί που έδενε τη σημαδούρα με τη βάση της, ήταν πολύ μεγαλύτερο από το βάθος στο σημείο όπου ήταν τοποθετημένη, αλλά και το ότι το βάρος που τη συγκρατούσε ήταν πολύ ελαφρύ αναλογικά με τον όγκο που συγκρατούσε.

«Το προβληματικό και αυτό το οποίο κατά την άποψή μας ήταν και η αιτία του δυστυχήματος ήταν ότι το σχοινί που ένωνε τη σημαδούρα με τη βάση της ήταν πολύ μεγαλύτερο από το βάθος στο οποίο είχε τοποθετηθεί η σημαδούρα. Δηλαδή υπήρχε πολύ μπόσικο στο σχοινί. Το εξαιρετικά επικίνδυνο ήταν ότι το βάρος που συγκρατούσε κάτω τη σημαδούρα ήταν πολύ ελαφρύ αναλογικά με τον όγκο του πλαστικού που έφερε η σημαδούρα στην επιφάνεια. Δηλαδή με έναν απλό κυματισμό όλος αυτός ο όγκος της σημαδούρας μεταφερόταν προς την παραλία. Για αυτό και είχε ξεφύγει από τη λοιπή σειρά των σημαδούρων και είχε πάει περίπου 20 μέτρα προς την παραλία. Εκεί πήγε το παιδί και επειδή είχε μπόσικο το σχοινί μπλέχτηκε το πόδι του».

Τέλος ο δικηγόρος της οικογένειας θέλησε να διευκρινίσει ότι: «Δεν θέλω να μοιράσω ευθύνες, αλλά κάνω αποτύπωση της πραγματικότητας. Ήταν ένα επικίνδυνο αντικείμενο που υποτίθεται είναι εκεί για να προστατεύει και τελικά ήταν μια “ωρολογιακή βόμβα”, η οποία έσκασε στα χέρια του μικρού. Θέλω να επαναλάβω ότι αυτό ήταν μπροστά στο σπίτι του, δεν είχαν επισκεφθεί κάποια παραλία. Ήταν δεκαπέντε μέτρα από την ακτή οι σημαδούρες».