Για τις φάτνες με αληθινά ζώα που στήθηκαν ξανά στον Βόλο, και που πέρυσι είχαν προκαλέσει εισαγγελική παρέμβαση, μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνιάτρων Παύλος Σταμόπουλος, στην εκπομπή Super Κατερίνα. «Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες, τα ζώα σιτίζονται και ποτίζονται κανονικά, τα παιδάκια χαίρονται και ψυχαγωγούνται. Το θέμα όμως που προκύπτει είναι το νομικό κομμάτι γιατί υπάρχει νόμος που διασφαλίζει τα δικαιώματα των ζώων και το δεύτερο θέμα είναι το ηθικό κομμάτι. Το κατά πόσο πληρούνται οι προϋποθέσεις για την ευζωία των ζώων μπορεί να το κρίνει μόνο ο εισαγγελέας» τόνισε.

«Κάτι γίνεται, όμως, εδώ και 9 χρόνια για να γίνεται θέμα» ανέφερε ο κτηνίατρος και διάβασε τον νόμο που ορίζει τι σημαίνει ευζωία για ένα ζώο και όπως τόνισε «η πλατεία μιας πόλης δεν είναι το φυσικό περιβάλλον αυτών των ζώων».

«Κοπρίτες, κανείς δεν μπορεί να μου κάνει τίποτα» ήταν η απάντηση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος δήλωσε με θράσος: «Βάφτισα τη φάτνη στάνη, δεν μπορεί να μας πειράξει κανένας». Τα παραπάνω είπε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, συζητήθηκαν οι αντιδράσεις στην εκμετάλλευση των ζωντανών ζώων που έχουν τοποθετηθεί σε δύο φάτνες στον Άγιο Νικόλαο και στο πάρκο του Αγίου Βασίλη.

Ωστόσο, ο δήμαρχος Βόλου, έφτασε στο σημείο μάλιστα να ισχυριστεί ότι τα ζώα είναι στον φυσικό τους χώρο, δηλαδή σε στάνη. «Παραχώρησα τον χώρο σε έναν βοσκό, τον βάφτισα στάνη γι΄αυτό και κανείς δεν μπορεί να μου κάνει τίποτα. Κοπρίτες. Για τρέλα μιλάμε. Ρε, φέρτε έναν ψυχίατρο γρήγορα» είπε χαρακτηριστικά.