Σταδιακή επιδείνωση του καιρού αναμένεται από σήμερα το απόγευμα και συγκεκριμένα από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Από την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Πελοπόννησο και τα Επτάνησα θα ξεκινήσουν ασθενείς βροχές, οι οποίες στη συνέχεια θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 24 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 3 – 6 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με τη θερμοκρασία από 12 – 20 βαθμούς και τους ανέμους στα 3 – 6 μποφόρ.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία από 8 – 18 βαθμούς και οι άνεμοι στα 2 – 4μποφόρ.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι βροχερός για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τη θερμοκρασία έως 24 βαθμούς. Την Πέμπτη, το σκηνικό του καιρού θα κυλήσει σε παρόμοιο μοτίβο.

Σάκης Αρναούτογλου: Σενάριο πρόσκαιρης αλλά σοβαρής πανβαλκανικής επιδείνωσης του καιρού

Παράλληλα, ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει σε ανάρτησή του πως «όσοι σχεδιάζετε ταξίδι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα αλλά και στα υπόλοιπα Βαλκάνια καλό θα είναι να παρακολουθείτε τις προβλεπόμενες καιρικές εξελίξεις μέσα από τα δελτία καιρού τα επόμενα 24ωρα, καθώς ενισχύεται και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία το σενάριο πρόσκαιρης αλλά σοβαρής πανβαλκανικής επιδείνωσης του καιρού από ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο και θα μπορούσε να φέρει θυελλώδεις ανέμους, τοπικά δυνατές βροχές αλλά και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά, η ακριβής τροχιά του οποίου όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα εντελώς!».

Φίλες και φίλοι όσοι σχεδιάζετε ταξίδι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα αλλά και στα υπολοιπα Βαλκάνια καλό θα…

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Monday, November 20, 2023