Πέθανε την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, σε ηλικία 78 ετών ο δημοσιογράφος και πρώην εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΡΤ, Κώστας Κέκης. Το τελευταίο αντίο στον δημοσιογράφο είπαν στις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας 6 Νοεμβρίου, στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας, η οικογένειά του, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι.

Ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Κέκης

Ο Κωνσταντίνος Κέκης άρχισε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 1963. Στην ΕΡΤ άρχισε να εργάζεται από τη δεκαετία του 70 ενώ ανέλαβε την προετοιμασία και την οργάνωση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και διατέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της EBU. Ο Κώστας Κέκης εργάστηκε – μεταξύ άλλων μέσων Ενημέρωσης- στην εφημερίδα «Καθημερινή» ως ανταποκριτής στις Βρυξέλλες και αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ.

Η ΕΡΤ τονίζει πως ο Κώστας Κέκης «όλα αυτά τα χρόνια άσκησε τα καθήκοντά του με υποδειγματικό επαγγελματισμό και ήθος. Ήταν ο εμπνευστής της ψηφιοποίησης του αρχείου της ΕΡΤ, που έχει στόχο τη διάσωση και ανάδειξη του τηλεοπτικού, ραδιοφωνικού, φωτογραφικού και έντυπου υλικού του Αρχείου της δημόσιας τηλεόρασης, το οποίο και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

Από την πλευρά του, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σε σχετική ανακοίνωση για τον θάνατο του Κώστα Κέκη κάνει λόγο για έναν συνεπή επαγγελματία απόλυτα καταρτισμένο στο αντικείμενό του. «Άνθρωπος ικανός, ευγενής και ευσυνείδητος διέγραψε μια σημαντική πορεία στην ελληνική δημοσιογραφία. Το διοικητικό συμβούλιο αποχαιρετά τον συνάδελφο και συλλυπείται τους οικείους του».