«Ζητώ από τον Πρωθυπουργό της χώρας μας κ. Μητσοτάκη, εκπροσωπώντας την Εκτελεστική εξουσία και τις Δικαστικές αρχές της χώρας μας να εξασφαλίσουν και να προστατέψουν τις Δημοκρατικές Αρχές σε αυτήν την πόλη» δήλωσε στο thenewspaper.gr ο Μάρκος Βαξεβανόπουλος, μέλος των Ενεργών Πολιτών Βόλου και δημοτικός σύμβουλος της «Συμμαχίας για τον Βόλο» σχολιάζοντας την εκ νέου εκλογή του Αχιλλέα Μπέου ως δήμαρχο της πόλης.

Ο κ. Βαξεβανόπουλος εξαπέλυσε πυρά προς τον Αχ. Μπέο αναφερόμενος στα «έργα και τις ημέρες» του δημάρχου καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «Αν το αφήσουμε ο Βόλος θα μετατραπεί σε μία ιδιότυπη Βαϊμάρη. Και στη Βαϊμάρη ο λαός είχε μιλήσει…».

Ολόκληρη η δήλωση του Μ. Βαξεβανόπουλου:

Ο λαός του Βόλου αποφάσισε. Δήμαρχος του Βόλου θα συνεχίσει να είναι ο Αχιλλέας Μπέος. Η Δημοτική Αρχή Βόλου κατάφερε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να πείσει την πλειοψηφία της πόλης μου. Τους έπεισε ότι είναι καλό να καίει η Lafarge-ΑΓΕΤ σκουπίδια δίπλα στα σπίτια μας. Τους έπεισε ότι είναι καλό να κατασκευάσει ο Δήμος Βόλου εργοστάσιο σκουπιδιών για να προμηθεύει την τσιμεντοβιομηχανία για καύση. Τους έπεισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να εγκατασταθεί σε έναν κλειστό και ευαίσθητο κόλπο όπως ο Παγασητικός εξέδρα Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG). Τους έπεισε ότι δεν είχε ευθύνη όταν τα αντλιοστάσια δεν είχαν νερό στις φωτιές του Βόλου. Τους έπεισε ότι δεν είχε καμία ευθύνη στις πλημμύρες της πόλης μας. Τους έπεισε ότι το νερό είναι πόσιμο. Τους έπεισε ότι ο Δήμαρχος πρέπει απλά να «πουλάει» λαϊκισμό και να τον καταγράφουν για likes και views.
Μόνο και μόνο η εκροή ανεπεξέργαστων λυμάτων στον Παγασητικό Κόλπο από τον Βιολογικό Καθαρισμό θα έπρεπε να είναι λόγος καθαίρεσης μίας δημοτικής αρχής σε μία πολιτισμένη κοινωνία. Οι πολίτες έκλεισαν τα μάτια στο Χ.Α.Δ.Α. που έχει διαρραγεί και υπάρχει πρόβλημα επιρρύπανσης των υδάτων από τα στραγγίδια των απορριμμάτων. Έγγραφο του 2018 προειδοποιούσε τον Δήμαρχο. Η ανυπαρξία αντιπλημμυρικού και αντιπυρικού σχεδιασμού κρύφτηκε πίσω από καλοπαιγμένους θεατρινισμούς. Πόσοι και πόσες αλήθεια γνωρίζετε από τους ψηφοφόρους του ότι δεν έχει γίνει ούτε ένα έργο υδρονομίας και αντιπλημμυρικής προστασίας στο Πήλιο από το 2014; Για τους σοβάδες που πέφτουν από τις οροφές των σχολείων ενδιαφέρθηκε κανείς; Τι θα γίνει αν ενεργοποιηθεί το μεγάλο ρήγμα Αλμυρού-Αγχιάλου; Νομίζετε ότι ο Δήμος Βόλου έχει προετοιμαστεί; Τότε δεν θα φταίει η Δημοτική Αρχή. Θα φταίτε εσείς.

Για το ήθος δεν χρειάζεται να παραθέσω πολλά. Και δε θα ήθελα να αναφερθώ στις ομοφοβικές και σεξιστικές δηλώσεις του. Η συμμετοχή μελών της Χρυσής Αυγής στο ψηφοδέλτιό του τα λέει όλα.

Περιορίζομαι στο προσωπικό βίωμα. Στο ότι με έχει καθυβρίσει σκαιότατα με αποτέλεσμα να έχω 7 δικαστήρια μαζί του. Και φυσικά πάντα με αντιμηνύσεις από τον Δήμαρχο, όπου σε όλες αθωώθηκα πανηγυρικά. Για τον Δήμαρχο όμως δεν υπήρχε η αθώωση, αλλά η παραγραφή των αδικημάτων. Έτσι, στις ποινικές υποθέσεις εναντίον του τα αδικήματα παραγράφτηκαν και μόνο σε αγωγή που είχα καταθέσει καταδικάστηκε και μου οφείλει 2.000 ευρώ (το οποίο ποσό βέβαια δεν μου αποδίδει). Για όλα αυτά έχω ξοδέψει πάνω από 6.000 ευρώ και πολύτιμο χρόνο. Είναι αυτό δικαιοσύνη; Αυτό σκεφτείτε το όλοι εσείς που άκριτα καταδικάσατε τον νεαρό στην Άλλη Μεριά, που αν και θύμα, του ζήτησε συγγνώμη. Απευθύνομαι στους δικαστές και τους εισαγγελείς αυτής της χώρας και ρωτώ. Είναι αυτή πραγματική δικαιοσύνη; Τι κάνει κάποιος που δεν έχει χρήματα; Πως μας προστατεύει ο νόμος;

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Βολιώτες και τις Βολιώτισσες, που αν και αποκλεισμένος από τα περισσότερα ΜΜΕ και μακριά από την πόλη που αγάπησα, με εξέλεξαν 2ο δημοτικό σύμβουλο Βόλου με την παράταξη του Νίκου Παπαπέτρου. Νίκο Παπαπέτρο σε ευχαριστώ για τη Συμμαχία. Ευχαριστώ τους Ενεργούς Πολίτες Βόλου που από την πρώτη στιγμή στήριξαν τον αγώνα και τη Συμμαχία για τον Βόλο.

Δεν έχω όμως αποφασίσει για το αν θα συμμετέχω στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, διότι νιώθω ότι υπάρχει κίνδυνος για την πολιτική μου και κυρίως τη σωματική μου ακεραιότητα. Είμαι βέβαια σε πολύ δύσκολη θέση, διότι δεν μπορώ να αγνοήσω τους εκατοντάδες ψηφοφόρους που με τίμησαν. Δεν μπορώ να αγνοήσω τον συμπολίτη μου που ταξίδεψε από το Διδυμότειχο για να με ψηφίσει. Δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια μου στην κυρία που έκλαιγε χθες στην αγκαλιά μου και μου έλεγε μην φύγεις. Από την άλλη όμως πρέπει να διασφαλίσω την προσωπική μου ασφάλεια και την προστασία της οικογένειάς μου.

Ζητώ από τον Πρωθυπουργό της χώρας μας κ. Μητσοτάκη, εκπροσωπώντας την Εκτελεστική εξουσία και τις Δικαστικές αρχές της χώρας μας να εξασφαλίσουν και να προστατέψουν τις Δημοκρατικές Αρχές σε αυτήν την πόλη. Αν το αφήσουμε ο Βόλος θα μετατραπεί σε μία ιδιότυπη Βαϊμάρη. Και στη Βαϊμάρη ο λαός είχε μιλήσει…