Ανοιχτό κάλεσμα στους πολίτες απευθύνει το «Χαμόγελο του Παιδιού» ώστε να προσφέρουν τον χρόνο και τη φροντίδα τους στις δομές του οργανισμού. Για έκτη συνεχή χρονιά, το «Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί την «Εβδομάδα Οικογενειακού Εθελοντισμού» στα «Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας» τα οποία λειτουργεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και καλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στις δράσεις του.

Συγκεκριμένα, συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν οικογένειες (κηδεμόνες μαζί με τα παιδιά τους άνω των 7 ετών) που θέλουν να αφιερώσουν λίγες ώρες από το χρόνο τους. Τα «Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας» λειτουργούν ως χώροι προστασίας παιδιών και των οικογενειών τους που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση Φτώχειας. Οι εθελοντές θα κληθούν να τακτοποιήσουν τα είδη που συγκεντρώνονται, να οργανώσουν τους χώρους και να προετοιμάσουν τα πακέτα με τρόφιμα και λοιπά είδη που θα προσφερθούν σε παιδιά και οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

Η δράση θα διεξαχθεί για μία εβδομάδα, από τις 2 έως τις 7 Οκτωβρίου 2023, σε προκαθορισμένες ώρες, στα «Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας» στην Αθήνα (Μαρούσι, Νέα Μάκρη), τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Πάτρα, τον Πύργο, την Κρήτη, τη Χαλκίδα και την Κέρκυρα. Οι οικογένειες που θα συμμετάσχουν στην δράση θα έχουν την ευκαιρία να απλώσουν το χέρι τους στις οικογένειες που στηρίζονται στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για να εξασφαλίσουν ποιοτική διαβίωση. «Το Χαμόγελο του Παιδιού σας περιμένει με χαρά… γιατί ο εθελοντισμός στο Χαμόγελο είναι υπόθεση Οικογενειακή!» σημειώνει χαρακτηριστικά ο οργανισμός στην σχετική ανακοίνωση.

Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να συμπληρώσουν την ανάλογη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος (σύνδεσμος: https://shorturl.at/quxyA) μέχρι και τις 28 Σεπτεμβρίου 2023. Η κάθε υποψήφια οικογένεια μπορεί να δηλώσει μια βάρδια.

Περισσότερες πληροφορίες για δράσεις προσφοράς είναι διαθέσιμες και στην ιστοσελίδα του οργανισμού: https://www.hamogelo.gr/