Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον δήμαρχο Παλαμά Καρδίτσας και τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, όσον αφορά το σπάσιμο του φράγματος Καλέντζη και το εάν ήταν σωστή επιλογή ή όχι για τα χωριά της Θεσσαλίας. Ο κ. Γιώργος Σακελλαρίου, δήμαρχος Παλαμά Καρδίτσας, βρέθηκε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», προκειμένου να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

Αρχικά, ο δήμαρχος προσπάθησε να κατευνάσει τους τόνους, λέγοντας πως «ό,τι είχε να ειπωθεί, ειπώθηκε. Δεν έχει κανένα νόημα. Αν ασχολούμαστε συνέχεια με αυτό το θέμα... Πρέπει να σταματήσει αυτή η αντιπαράθεση. Το γυρνάω γιατί πρέπει να μπει μια τελεία. Πρέπει να λυθούν τα προβλήματα που είναι τεράστια».

«Η εισαγγελική παραγγελία έχει δοθεί, όλες οι συζητήσεις καταγράφονται, η επιτροπή θα τα δει και θα τα αξιολογήσει. Δεν έχω να κρύψω κάτι. Εγώ βάζω μια τελεία. Πρέπει να σταματήσουμε και να δούμε τα προβλήματα», ανέφερε ο ίδιος, λέγοντας πως έγιναν ατυχείς δηλώσεις, ειδικά από μεριάς του.  

Ο κ. Σακελλαρίου δήλωσε πως δεν ήθελε να ρίξει τα βέλη του κατά του Κώστα Αγοραστού, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, αλλά προς τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, Κώστα Νούσιο. Από ότι ανέφερε ο κ. Σακελλαρίου, όλα έγιναν εξαιτίας κακής τηλεφωνικής σύνδεσης. «Αναφερόμουν στον αντιπεριφερειάρχη (κ. Νούσιο), αλλά με ρώτησε ένας δημοσιογράφος ‘’εννοείτε τον κ. Αγοραστό;’’ και είπα ναι. Την πληρώνει ένας άνθρωπος που δεν έχει καμία σχέση. Με τον αντιπεριφερειάρχη είναι η αντιπαράθεσή μου, δεν έχει σχέση ο Αγοραστός».

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Παλαμά Καρδίτσας, Γιώργος Σακελλαρίου, μίλησε για το φράγμα, λέγοντας ότι «υπάρχει μελέτη για τα νερά, δρούμε σύμφωνα με αυτή. Ο Παλαμάς πλημμυρίζει γιατί συγκεντρώνει 10 παραπόταμους του Πηνειού». Για την παρέμβαση στο φράγμα Καλέντζη είπε πως «η παρέμβαση στο φράγμα Καλέντζη δεν δημιούργησε πρόβλημα, έσωσε δύο χωριά, τα οποία πλημμύρισαν μετά από δύο ημέρες, καθώς ο όγκος του νερού ήταν τεράστιος. Δεν έκανε ζημιά σε κάποιο χωριό».

«Ο δήμαρχος Παλαμά ζήτησε εν εξάλλω να κόψουμε το ανάχωμα στον Καλέντζη»

Την Πέμπτη 14/09, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Κώστας Νούσιος, είχε βρεθεί στην εκπομπή «TLive» με την Τατιάνα Στεφανίδου, όπου είχε αναφερθεί στο σπάσιμο του φράγματος Καλέντζη. «Εκείνο το βράδυ, με κάλεσε ο δήμαρχος Παλαμά, ο κ. Σακελλαρίου εν εξάλλω ότι “πλημμυρίζει ο Κοσκινάς και πρέπει να κόψουμε το ανάχωμα” και μου ζήτησε το μηχάνημα», ανέφερε, αρχικά, ο Κώστας Νούσιος.

Στη συνέχεια, ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε πως «ο κ. Σακελλαρίου είναι δήμαρχος 10 χρόνια, έχει μεγάλη εμπειρία και ξέρει πού πηγαίνουν τα ποτάμια και πού καταλήγουν. Τη δοκιμάσαμε στον “Ιανό” και στον “Διομήδη”».

Επίσης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του χωματουργού, ανέφερε πως «είπε την αλήθεια. Από την περιφέρεια, πήρα τον χωματουργό και του είπα “συνεννοήσου με τον πρόεδρο και κάνε αυτό που πρέπει για να σωθεί το χωριό”. “Ακόμη και το ανάχωμα;”. “Ακόμη και το ανάχωμα”. (…) Χρειαζόταν και η δική μου έγκριση για να σπάσει το ανάχωμα στον ποταμό Καλέντζη».