Για τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το προσωπικό και οι ασθενείς στο Νοσοκομείο Βόλου μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο του Βόλου, Κωνσταντίνος Μηνδρινός. Σύμφωνα με τα όσα είπε, το νοσοκομείο είναι στα πρόθυρα πλημμύρας, καθώς ο χώρος όπου φυλάσσονται φάρμακα για χημειοθεραπείες έχει γεμίσει νερά, ενώ δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το που θα μεταφερθούν οι ασθενείς.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο του Βόλου, Κωνσταντίνος Μηνδρινός βρέθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή Newsroom της ΕΡΤ, όπου και μίλησε για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο. «Πέφτει συνεχώς νερό μέσα στο τμήμα με τις χημειοθεραπείες. Δεν έχουμε ενημέρωση πού μπορεί να μεταφερθούν ασθενείς, ενώ το πρόβλημα εντοπίζεται σε χώρο του νοσοκομείου όπου φυλάσσονται τα φάρμακα για χημειοθεραπείες και έχει γεμίσει νερά».

«Στους θαλάμους των ασθενών δεν υπάρχει πρόβλημα, ενώ οι εργαζόμενοι με προστατευτικό εξοπλισμό σκέπασαν τα μηχανήματα για να μην πάθουν ζημιά», πρόσθεσε. «Φανταστείτε ένα νοσοκομείο όπου στάζουν τα ταβάνια, πέφτουν ψευδοροφές και σοβάδες. Είναι μια κατάσταση πρωτόγνωρη», κατέληξε ο κ. Μηνδρινός. Επιπλέον, ανέφερε πως υπάρχει πρόβλημα μετακίνησης από και προς το νοσοκομείο, καθώς έχουν κλείσει διάφοροι δρόμοι της περιοχής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, αντλεί τα νερά που έχουν μαζευτεί στην πίσω μεριά στο υπόγειο του νοσοκομείου.

Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος στον Βόλο

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του στην περιοχή του Βόλου, την οποία σφυροκοπά η κακοκαιρία Daniel τις τελευταίες ώρες. Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, επιβεβαίωσε στην ΕΡΤ ότι υπάρχει ένας άνθρωπος «χωρίς τις αισθήσεις του», τον οποίο καταπλάκωσε τοίχος, ενώ ένας δεύτερος παρασύρθηκε από ρέμα στον Άγιο Γεώργιο και αγνοείται.