Υλικά



Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα βαθύ μπολ ή σε μια γαβάθα χτυπάμε τα αυγά.

Αμέσως μετά ρίχνουμε 130 γραμμάρια τραχανά,500 γραμμάρια φέτα,300-350 ml γάλα,1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά και 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο.

Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογεννές μείγμα.

Πριν συνεχίσουμε,ανοίγουμε το φούρνο,για να προθερμανθεί.

Τον προθερμαίνουμε βάζοντας τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Αλείφουμε ένα ταψί διαστάεων περίπου 25×35 εκατοστά με ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.

Απλώνουμε στο ταψί δύο φύλλα.

Αδειάζουμε από πάνω τη γέμιση με τη φέτα και τον τραχανά.

Σκεπάζουμε με άλλα δύο χωριάτικα φύλλα.

Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε σε κομμάτια την πίτα και αλέιφουμε την επιφάνειά της με ελαιόλαδο.

Βάζουμε την πίτα στο φούρνο να ψηθεί για 60 λεπτά περίπου.

Επιβεβαιώνουμε ότι είναι έτοιμη βλέποντας ότι έχει ροδίσει η επιφάνεια της.


Υλικά

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο

500 γραμμάρια φέτα σκληρή πικάντικη χοντροκομμένη

130 γραμμάρια τραχανάς

1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά

300-350 ml γάλα

4 αυγά

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

λίγο ελαιόλαδο επιπλέον για να αλείψουμε την πίτα

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr