Υλικά

  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες, χοντροκομμένες
  • 1/2 μέτριο αγγούρι, ξεφλουδισμένο και χοντροκομμένο
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά, χοντροκομμένη
  • 1 κ. σ. ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. ξύδι
  • 3/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα

Εκτέλεση

  1. Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν λείο μείγμα. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το αλάτι ανάλογα με τις ανάγκες.
  2. Τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, περίπου 2 ώρες, ή μέχρι 3 ημέρες πριν το σερβίρισμα.
  3. Σερβίρετε με επιπλέον ψιλοκομμένα λαχανικά, λίγο ελαιόλαδο και φρυγανισμένο ψωμί.