Υλικά

  • 6 φέτες μπέικον, σε κύβους
  • 4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένο τσένταρ
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού
  • 4 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 3/4 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, κατεψυγμένο
  • 1 3/4 φλ. τσαγιού βουτυρόγαλα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  2. Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το μπέικον και μαγειρέψτε το μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό, περίπου 6- 8 λεπτά. Στραγγίξτε το περιττό λίπος και μεταφέρετε το μπέικον σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το μπέικον, το αλεύρι, το τυρί, τον μαϊντανό, το μπέικιν πάουντερ, το πιπέρι, το αλάτι, τη σόδα και τη σκόνη σκόρδου.
  4. Τρίψτε το βούτυρο χρησιμοποιώντας τις μεγάλες τρύπες ενός τρίφτη. Ανακατέψτε το στο μείγμα αλευριού.
  5. Προσθέστε το βουτυρόγαλα και ανακατέψτε με λαστιχένια σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
  6. Δουλεύοντας σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώστε τη ζύμη 3- 4 φορές μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Χρησιμοποιώντας έναν πλάστη, ανοίξτε τη ζύμη σε ορθογώνιο και κόψτε 14- 16 στρογγυλά κομμάτια χρησιμοποιώντας έναν κόφτη μπισκότων.
  7. Τοποθετήστε τα μπισκότα στο ταψί και βάλτε τα στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  8. Αφαιρέστε τα μπισκότα από το ψυγείο, τοποθετήστε τα στο φούρνο και ψήστε για 14- 17 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.