Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού φιστίκια Αιγίνης
  • 440 ml γάλα καρύδας
  • 1/2 φλ. τσαγιού σπανάκι
  • 2 κ. σ. αλεύρι
  • 1/4 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα αμυγδάλου

Εκτέλεση

  1. Τρίψτε τα φιστίκια Αιγίνης στον επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
  2. Ανακατέψτε το γάλα καρύδας και το σπανάκι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Συνδυάστε το αλεύρι με το μείγμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να πήξει.
  4. Αφαιρέστε το παχύρρευστο μείγμα γάλακτος- σπανακιού από τη φωτιά και ανακατέψτε τα αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης, το σιρόπι σφενδάμου και το εκχύλισμα αμυγδάλου.
  5. Αδειάστε το μείγμα σε φλιτζάνια για πουτίγκα, σκεπάστε και τοποθετήστε στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να δέσει.
  6. Χρησιμοποιήστε σαντιγί και/ή επιπλέον φιστίκια Αιγίνης ως γαρνιτούρα, αν θέλετε, και σερβίρετε.