Υλικά

  • 1/3 φλ. τσαγιού φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψίχουλα ψωμιού πάνκο
  • 1/4 φλ. τσαγιού τυρί παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 φιλέτο σολομού (περίπου 400 γρ.)
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνος τους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα ρηχό μπολ ανακατέψτε τα φιστίκια με το πάνκο ψωμιού και την παρμεζάνα.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τον σολομό σε λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί με το δέρμα προς τα κάτω.
Βήμα 4
Αλατοπιπερώστε και καλύψτε με το μείγμα φιστικιού, πιέζοντας για να κολλήσει.
Βήμα 5
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά.
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.