Υλικά

  • 1/3 φλ. τσαγιού φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψίχουλα ψωμιού πάνκο
  • 1/4 φλ. τσαγιού τυρί παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 φιλέτο σολομού (περίπου 400 γρ.)
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνος τους 200 βαθμούς.
  2. Σε ένα ρηχό μπολ ανακατέψτε τα φιστίκια με το πάνκο ψωμιού και την παρμεζάνα.
  3. Τοποθετήστε τον σολομό σε λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί με το δέρμα προς τα κάτω.
  4. Αλατοπιπερώστε και καλύψτε με το μείγμα φιστικιού, πιέζοντας για να κολλήσει.
  5. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά.