Υλικά

  • 1 μπούτι χοιρινό με κόκαλο 3 με 4 κιλά
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • Για το γλάσο με πορτοκάλι
  • 1/3 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 2/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένη μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 1/3 φλιτζάνι λευκό γλυκό κρασί
  • 1/3 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 2 ολόκληρα πορτοκάλια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 20 ολόκληρα γαρύφαλλα (καρφάκια)
  • οδοντογλυφίδες




Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190° C στις αντιστάσεις. Τοποθετήστε τη σχάρα του φούρνου στη χαμηλότερη θέση και αφαιρέστε τις υπόλοιπες σχάρες. Σε ένα μεγάλο ταψί ρίξτε 1 φλιτζάνι νερό και αφήστε στη άκρη. Για το γλάσο πορτοκαλιού Σε μια κατσαρόλα ανακατέψτε τη ζάχαρη, τη μαρμελάδα, το λιμάνι και το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατέψτε σε υψηλή θερμοκρασία για 1-2 λεπτά, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Χαμηλώνετε την εστία και σιγοβράστε ανακατεύοντας για 8-10 λεπτά, μέχρι το μ μείγμα να πήξει. Αφαιρέστε από την εστία. Βάζετε το χοιρινό στο ταψί και αλείφετε με το γλάσο, κόψτε το πορτοκάλι σε λεπτές φέτες και καρφιτσώστε τα με μια οδοντογλυφίδα μια – μια τις φέτες πορτοκαλιού μαζί με ένα γαρύφαλλο σε όλη την επιφάνεια του χοιρινού. Αλείψτε λίγο ακόμα με το γλάσο και τα πορτοκάλια. Αρχικά ψήστε για 1 ώρα και 20 λεπτά στους 190 ° C περιχύνοντας κάθε 15 λεπτά μέχρι να καραμελώσει το γλάσο. Αφαιρέστε το χοιρινό από το φούρνο, αφήστε 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Αφαιρέστε τις οδοντογλυφίδες, αφήνοντας φέτες πορτοκαλιού στη θέση τους. Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε ζεστό.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr