Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1/3 φλ. τσαγιού αλατισμένο βούτυρο λιωμένο
  • 3/4 φλ. τσαγιού πλήρες γάλα
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1/4 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού φραμπουάζ (σμέουρα)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Προετοιμάστε μία φόρμα μάφιν αλείφοντας την κάθε θήκη με λάδι ή βούτυρο.
Βήμα 3
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με την ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Βήμα 4
Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε ξανά.
Βήμα 5
Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε ελαφρά το γάλα με το αβγό και τη βανίλια.
Βήμα 6
Προσθέστε σταδιακά το μείγμα γάλακτος σε εκείνο με το αλεύρι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 7
Τέλος, προσθέστε και τα φραμπουάζ και ανακατέψτε απαλά.
Βήμα 8
Γεμίστε κάθε θήκη μάφιν αφήνοντας λίγο χώρο γιατί θα φουσκώσουν.
Βήμα 9
Πασπαλίστε με την υπόλοιπη ζάχαρη και ψήστε για 17- 20 λεπτά.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.