Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1/3 φλ. τσαγιού αλατισμένο βούτυρο λιωμένο
  • 3/4 φλ. τσαγιού πλήρες γάλα
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1/4 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού φραμπουάζ (σμέουρα)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Προετοιμάστε μία φόρμα μάφιν αλείφοντας την κάθε θήκη με λάδι ή βούτυρο.
  3. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με την ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  4. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε ξανά.
  5. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε ελαφρά το γάλα με το αβγό και τη βανίλια.
  6. Προσθέστε σταδιακά το μείγμα γάλακτος σε εκείνο με το αλεύρι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  7. Τέλος, προσθέστε και τα φραμπουάζ και ανακατέψτε απαλά.
  8. Γεμίστε κάθε θήκη μάφιν αφήνοντας λίγο χώρο γιατί θα φουσκώσουν.
  9. Πασπαλίστε με την υπόλοιπη ζάχαρη και ψήστε για 17- 20 λεπτά.