Υλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρεμμύδι σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 3 φλ. τσαγιού νερό
  • 450 γρ. ζυμαρικά
  • 4 φλ. τσαγιού μπρόκολο
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
  • 1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 φλ. τσαγιού τυρί τσένταρ τριμμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 2
Προσθέστε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώστε και αφήστε μέχρι να ροδίσει από την μία πλευρά.
Βήμα 3
Αναποδογυρίστε το κοτόπουλο και προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Βήμα 4
Μόλις το κοτόπουλο ροδίσει και από την άλλη πλευρά, προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, το νερό και τα ζυμαρικά.
Βήμα 5
Ανακατέψτε όλα τα συστατικά, καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε να βράσουν.
Βήμα 6
Μόλις βράσει το νερό, ανακατέψτε καλά, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
Βήμα 7
Στη συνέχεια προσθέστε το μπρόκολο, ανακατέψτε και προσθέστε το γάλα και το τυρί τσένταρ.
Βήμα 8
Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει το τυρί και να αποκτήσετε μια λεία σάλτσα τυριού.
Βήμα 9
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, το καγιέν και το μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε για τελευταία φορά.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.