Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού ρεβίθια βρασμένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού αγγούρι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1/2 φλ. τσαγιού φακές βρασμένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κ. γλ ξύδι
  • 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ. γλ. πιπέρι
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο βάζο προσθέστε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το πιπέρι και το αλάτι και ανακατέψτε.
  2. Προσθέστε την πιπεριά, τα ρεβίθια, το αγγούρι, τα ντοματίνια, τις φακές και το μαϊντανό και βιδώστε το καπάκι.
  3. Ανακινείστε καλά και τοποθετήστε στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες.