Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού ωμή κινόα
  • 1/4 φλ. τσαγιού αποξηραμένα κράνμπερις
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρότα
  • 1/4 φλ. τσαγιού κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/4 φλ. τσαγιού κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοκομμένο κόλιανδρο
  • 1 1/2 κ. γλ. κάρυ σε σκόνη
  • Χυμό από ένα λάιμ
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα αμύγδαλα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ρίξτε το νερό σε μία κατσαρόλα και καλύψτε με το καπάκι.
  2. Αφήστε να πάρει μία βράση και προσθέστε την κινόα. Σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το νερό να απορροφηθεί εντελώς, για περίπου 15-20 λεπτά.
  3. Τοποθετήστε σε ένα μπολ στο ψυγείο και αφήστε μέχρι να κρυώσει.
  4. Μόλις κρυώσει η κινόα προσθέστε στο μπολ τις κόκκινες και κίτρινες πιπεριές, το κόκκινο κρεμμύδι, το κάρυ σε σκόνη, τον κόλιανδρο, το χυμό από λάιμ, τα αμύγδαλα, τα καρότα και τα κράνμπερις.
  5. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και τοποθετήστε και πάλι στο ψυγείο πριν σερβίρετε.