Υλικά

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. σκόνη κακάο
  • 2 βανίλιες
  • 70 ml ηλιέλαιο
  • 600 ml γάλα καρύδας
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 2 πρέζες αλάτι
  • Βούτυρο και σκόνη κακάο για τη φόρμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Προετοιμάστε τη φόρμα βουτυρώνοντας ελαφρώς και πασπαλίζοντας με σκόνη κακάο.
  3. Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα για κέικ και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.