Υλικά

  • 1 κόκορας κομμένος σε κομμάτια
  • 2 ντομάτες ώριμες
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • ½ κιλό χυλοπίτες
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλένετε τις ντομάτες, αφαιρείτε το κοτσάνι και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια.
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, ρίχνετε τον κόκορα και σοτάρετε, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Βήμα 3
Ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τη ντομάτα
Βήμα 4
Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε στην κατσαρόλα το νερό, κλείνετε το καπάκι και αφήνετε τον κόκορα να βράσει για 60 λεπτά το λιγότερο.
Βήμα 5
Προσθέτετε νερό, αν χρειαστεί. 10 λεπτά πριν είναι έτοιμος ο κόκορας, ρίχνετε τις χυλοπίτες.
TAGS