Υλικά

Το αντικολλητικό σπρέι γνωρίζει μεγάλες δόξες στις μέρες μας, καθώς είναι πράγματι ένας απλός και γρήγορος τρόπος για να μην κολλά το φαγητό στα σκεύη, τις σχάρες και τις φόρμες του φούρνου. Μόνο που για κάποιους αποτελεί μυθικό αντικείμενο, ένα από αυτά τα πράγματα που διαβάζουν κάποιες φορές σε συνταγές και είναι σωστό μυστήριο. Το αντικολλητικό σπρέι ψησίματος είναι όμως κάτι πολύ απλό που μπορείς να φτιάξεις άνετα στο σπίτι. Χρειάζεσαι απλώς 1 μέρος έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 5 μέρη καυτό νερό και 1 δοχείο με βαποριζατέρ. Με τον πανεύκολο αυτό τρόπο δεν θα ξανακολλήσει ποτέ το αυγό στο τηγάνι ή το τυρί στο ταψί. Και μιας και πρόκειται για φυσικό προϊόν χωρίς πρόσθετα και χημικά, χρειάζεται καλό κούνημα πριν από κάθε χρήση. Και το ψεκάζουμε πάνω σε κρύες επιφάνειες, τηγάνια, κατσαρόλες, ταψιά κ.λπ. πριν μπουν στη φωτιά. Όσο για το σπιτικό μαγειρικό σπρέι μας, το φυλάσσουμε σε κρύα και ξηρά μέρη ή ακόμα και στο ψυγείο.