Υλικά

  • 2 γλυκοπατάτες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Χυμό από ένα λάιμ
  • 1 1/2 κ. γλ. τριμμένο κύμινο
  • 1 κ. γλ. τσίλι σε σκόνη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στο γκριλ, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο με το σκόρδο, το χυμό από λάιμ, το τσίλι, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Καθαρίζετε τις γλυκοπατάτες και τις κόβετε σε λεπτά τσιπς.
  4. Κατόπιν, τις προσθέτετε στο μείγμα με το ελαιόλαδο και ανακατεύετε μέχρι να καλυφθούν καλά
  5. Τις τοποθετείτε σε μια λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί και ψήνετε αλλάζοντας πλευρά κάθε πέντε λεπτά, περίπου για 15-20 λεπτά.