Υλικά για 6 άτομα

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • ½ φλ. μέλι
  • 3 κ. γλ. κανέλα
  • 4-5 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ. σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο ή 1 κ.σ. σκόνη
  • βούτυρο για το ταψί

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αρχικά, κοσκινίζετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Μετά, προσθέτετε την κανέλα και το τζίντζερ.
Βήμα 2
Σε άλλο σκεύος χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το μέλι μέχρι να αφρατέψουν.
Βήμα 3
Κατόπιν, προσθέτετε σιγά-σιγά το αλεύρι.
Βήμα 4
Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για τρεις ώρες.
Βήμα 5
Ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και κόβετε τα μπισκότα με κουπάτ στο σχήμα που θέλετε (Για τα Χριστούγεννα υπάρχουν πολλά σχήματα, δεντράκια, αστέρια, κ.α.)
Βήμα 6
Βουτυρώνετε ένα ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 8 με 10 λεπτά.
Βήμα 7
Τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν, ενώ πασπαλίζετε προαιρετικά με ζάχαρη και μετά ξεφορμάρετε.
TAGS