Πώς να κάνετε νόστιμη σπιτική ζύμη για πίτσα

Με λίγα υλικά και σε λίγο χρόνο


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
11:00
04/09/2020
6
loading

Υλικά

  • 1 πακέτο ξερή μαγιά
  • 1 κ. γλ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 φλ. τσαγιού ζεστό νερό (περίπου στους 45 βαθμούς)
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι (για ψωμί)
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλ. αλάτι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ λιώστε τη μαγιά και την ζάχαρη στο ζεστό νερό και αφήστε μέχρι να αποκτήσουν μία κρεμώδη υφή για περίπου 10 λεπτά.
  3. Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να μαλακώσει.
  4. Αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
  5. Τοποθετήστε την ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώστε ελαφρά και ανοίξτε στο επιθυμητό πάχος.
  6. Τοποθετήστε το φύλλο της ζύμης σε ένα ελαφρώς λαδωμένο τηγάνι ή αλευρωμένο ταψί, προσθέστε τα υλικά της αρεσκείας σας και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 15- 20 λεπτά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
  1. avatar Δηλαδή;

    Όλη η γεύση είναι στην φρέσκια ζύμη δεν υπάρχει κανένα μυστικό και καμμία τέχνη ή συνταγή που να μπορεί ξεπεράσει σε γεύση την καλή ποιότητα των ποιοτικών αλεύρων σε συνδιασμό με μία φρεσκοψημένη ζύμη.

  2. avatar Ζυμες

    Μπορεί να βρεί κανείς σήμερα έτοιμη ζύμη στά σούπερ μάρκετ -κατεψυγμενη- και στα ζαχαροπλαστεία -φρεσκια- ,όμως πάντα η ζύμη πού θα βγεί από τα χέρια σας είναι αναντικατάστατη ,γιατί κλείνει μέσα της το μεράκι και προυποθέτει τόν άμεσο έλεγχο στήν ποιότητα και τίς σωστές αναλογίες τών υλικών .Βέβαια η παρασκευή μιάς ζύμης χρειάζεται προσοχή υπομονή τέχνη .Αξίζει όμως ο κόπος να προσπαθήσει κανείς ιδιαίτερα αν σκεφτεί πόσο βασικός είναι ο ρόλος μιάς καλής ποιοτικά ζύμης ,γιά τήν επιτυχημένη παρασκευή μιάς ολόκληρης σειράς ωραίοτατων γεμιστών φαγητών και γλυκισμάτων.

  3. avatar Δηλαδή;

    Δεν έχει και τόση σημασία η εξωτερικγ θερμοκρασία εκείνο που επιρεάζει την ωρίμανση σε ένα ζυμάρι είναι η θερμοκρασία των υλικών η ποιότητα και ποσότητα της μαγιάς και πόσο σφιχτό ,σκληρό είναι το ζυμάρι ......
    Τώρα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στις περισσότερες συνταγές βάζεται ζάχαρη .οκ βοηθάει γιατί δίνει τροφή να αναπτυχθεί ο μύκητας στο ζυμάρι όμως η γεύση που θα σου δώσει να είναι πολύ τυποποιημένη, ....
    Όλοι η νοστημιά στο ζυμάρι είναι το αλεύρι...

  4. avatar Giorgis

    Αν στο σπίτι έχω 26 βαθμούς πειράζει να μην προθερμάνω τον φούρνο στους 23?

    1. avatar Koita kalytera

      230 λέεικαι όχι 23!! Τουλάχιστον τώρα που το βλέπω εγώ.

    2. avatar Ayiala

      Χαχαχα....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει