Μπιφτέκια σολομού

Εύκολη πρόταση για κάτι νόστιμο και γρήγορο


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
11:00
03/09/2020
1
loading

Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού σολομό (μαγειρεμένο)
  • 2 μεγάλα αβγά
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κ. σ. ψιλικομμένη κάπαρη
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
  • 12 αλμυρά κράκερ
  • 1 κ. σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ τοποθετήστε το σολομό, τα αβγά, το χυμό λεμονιού, την κάπαρη, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το πιπέρι καγιέν και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Τρίψτε τα αλμυρά κράκερ με τα χέρια σας μέσα στο μείγμα και ανακατέψτε καλά.
  3. Τυλίξτε το μπολ με μια διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  4. Τοποθετήστε σε ένα πιάτο την τριμμένη φρυγανιά και χωρίστε το μείγμα του σολομού σε τέσσερις μερίδες.
  5. Πλάστε σε κροκέτες και πασπαλίστε με την τριμμένη φρυγανιά.
  6. Λιώστε το βούτυρο και το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε τα μπιφτέκια για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Συνταγη

    Τα ψάρια και τα θαλασσινά μπορούν να μαγειρευτούν με όλους τούς τρόπους μαγειρικής για πεντάνοστιμα πιάτα . Επίσης κροκέτες από ψάρι= Παίρνετε το ψάρι και το βραζετε ,όταν βράσει το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει μέσα στο νερό του ,το ξεκοκαλιζετε βγαζετε πέτσες κοβετε σε μικρά κομματάκια αφήνετε σε πιάτο .Βαζετε κατσαρόλα στη φωτιά με 75γρ βούτυρο ρίχνετε κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο ,ανακατεύετε να πάρει καστανόξανθο χρώμα ,ρίχνετε 100γρ αλεύρι ανακατεύετε ,ρίχνετε 300γρ γάλα χλιαρό ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να πάρει βραση ρίχνετε τα κομματάκια ψαριού ,ρίχνετε 75γρ τυρί τριμμένο (παρμεζάνα) αλάτι πιπέρι ,ανακατεύετε μέ ξύλινη κουτάλα γιά μιά μάζα αρκετά σφιχτή ,αποσυρετε από φωτιά τήν κατσαρόλα και άδειαζετε σε πιάτο το μίγμα να κρυώσει .Παίρνετε μένα κουτάλι το μίγμα το βαζετε πάνω σένα αλεύρωμενο μάρμαρο και πλαθετε τίς κροκέτες σε σχήμα κυλινδρικό .Σπατε 3 αυγά σε βαθύ πιάτο και τα χτυπατε καλά ,μετά ένα τηγάνι στή φωτιά με μπολικη φριτουρα όταν κάψει ,βουτάτε μια-μια τις κροκέτες στό αυγό και σε τριμμένη γαλέτα ,τις τηγανίζετε γιά να κάνουν κρούστα ,και τίς βράζετε πάνω σε στρατσα να στραγγιξουν . Σερβίρονται σε πιατέλα .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει