Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού σολομό (μαγειρεμένο)
  • 2 μεγάλα αβγά
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κ. σ. ψιλικομμένη κάπαρη
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
  • 12 αλμυρά κράκερ
  • 1 κ. σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ τοποθετήστε το σολομό, τα αβγά, το χυμό λεμονιού, την κάπαρη, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το πιπέρι καγιέν και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Τρίψτε τα αλμυρά κράκερ με τα χέρια σας μέσα στο μείγμα και ανακατέψτε καλά.
  3. Τυλίξτε το μπολ με μια διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  4. Τοποθετήστε σε ένα πιάτο την τριμμένη φρυγανιά και χωρίστε το μείγμα του σολομού σε τέσσερις μερίδες.
  5. Πλάστε σε κροκέτες και πασπαλίστε με την τριμμένη φρυγανιά.
  6. Λιώστε το βούτυρο και το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε τα μπιφτέκια για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά.