Υλικά

  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 200 γρ. μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε κομματάκια
  • 2 κ. σ. καφέ (παρασκευασμένο, όχι σε σκόνη)
  • 6 αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  1. Πιέστε το ξύσμα του πορτοκαλιού σε ένα γουδί μέχρι να σχηματιστεί μια λεία πάστα.
  2. Τοποθετήστε την σοκολάτα, τον καφέ και την πάστα πορτοκαλιού σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μπεν μαρί.
  3. Ανακατεύετε συχνά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα για περίπου 5 λεπτά.
  4. Αφαιρέστε από την φωτιά και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς.
  5. Χτυπήστε τα ασπράδια των αβγών με το αλάτι.
  6. Προσθέστε τους κρόκους στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  7. Ρίξτε από πάνω και τα ασπράδια των αβγών και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά καλά.
  8. Τοποθετήστε το μείγμα σε μικρά ποτήρια επιδόρπιου ή ένα μεγάλο πιάτο.
  9. Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον έξι ώρες ή ένα ολόκληρο βράδυ.