Υλικά για 6 άτομα

Για τη σαλάτα

  • 1 πακέτο ζυμαρικά τορτελίνια
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση

Για τη σάλτσα πέστο

  • 80 γραμμάρια κουκουνάρι
  • 25 γραμμάρια πεκορίνο τριμμένο
  • 25 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • 25 φύλλα βασιλικό πλατύφυλλο
  • 2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
  • 1 κ.τ.γ. αλάτι
  • 1 κ.τ.γ. πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη σαλάτα

Βήμα 1
Αρχικά, βράζετε τα τορτελίνια για 10 λεπτά και σουρώνετε.
Βήμα 2
Στη συνέχεια, ρίχνετε τα μακαρόνια σε μια σαλατιέρα, προσθέτετε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τη σάλτσα πέστο και ανακατεύετε.
Βήμα 3
Βάζετε για 15 λεπτά στο ψυγείο και μετά σερβίρετε.

Για τη σάλτσα πέστο

Βήμα 1
Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζετε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά.
Βήμα 2
Προσέχετε να μην καεί, διότι μπορεί να αρπάξει αμέσως.
Βήμα 3
Βάζετε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και γυρνάτε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
Βήμα 4
Προσθέτετε το λάδι και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά.
Βήμα 5
Προσθέτετε τα τυριά και δουλεύετε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.