Υλικά (για 12 μάφινς)

  • 3 μεγάλα αυγά
  • 65 γρ. ζάχαρη
  • 140 γρ. γιαούρτι
  • 65 γρ. πουρέ ή σάλτσα μήλου χωρίς ζάχαρη
  • 2 κ. σ. μέλι
  • 1 κ. γλ. βανίλια
  • 2 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
  • 60 ml χυμό λεμονιού
  • 195 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 100 βούτυρο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βουτυρώστε μία φόρμα ψησίσματος για μάφινς, αφήστε την στην άκρη και προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά τα αυγά με την ζάχαρη.
Βήμα 3
Προσθέστε το γιαούρτι, τη σάλτσα μήλου, το μέλι, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 4
Ανακατέψτε το αλεύρι, με τη μαγειρική σόδα και το μπέικιν πάουντερ, προσθέστε στο μείγμα με τα αυγά και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 5
Τοποθετήστε τα μύρτιλα στο χυλό και ανακτέψτε προσεκτικά.
Βήμα 6
Ρίξτε το χυλό στις φόρμες μάφινς, γεμίζοντας περίπου τα 3/4 από το κάθε κυπελάκι.
Βήμα 7
Συμπληρώστε από πάνω με επιπλέον μύρτιλα (προαιρετικά).
Βήμα 8
Ψήστε για 20-25 λεπτά και αφήστε να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα σερβίρετε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.