Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλο
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. αρμύρα
  • 1/8 φλ. τσαγιού αποξηραμένο τριμμένο ψωμί
  • 1 κ. γλ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ. γλ. μουστάρδα με μέλι
  • Μία κονσέρβα μανιτάρια κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε το ψωμί σε μια μεγάλη σακούλα τροφίμων. Προσθέστε το κοτόπουλο, κλείστε καλά τη σακούλα και ανακινήστε έως ότου το κοτόπουλο καλυφθεί από το τριμμένο ψωμί.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τοποθετήστε το λάδι και ζεστάνετε σε μεσαία φωτιά.
  3. Προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε για περίπου 3 λεπτά. Κλείστε με το καπάκι και χαμηλώστε τη φωτιά.
  4. Προσθέστε το κρασί, την αρμύρα, το αλάτι και τα μανιτάρια και σιγοβράστε μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο.
  5. Αφαιρέστε το κοτόπουλο και τα μανιτάρια με μία κουτάλα και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο.
  6. Μέσα στην κατσαρόλα προσθέστε το χυμό λεμονιού και την μουστάρδα και ανακατέψτε καλά. Αφήστε να πάρει μια βράση και περιχύστε στο κοτόπουλο.