Υλικά

  • 8 φλιτζάνια μπρόκολο
  • 1 κοτσάνι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, λιώνετε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σέλινο μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτετε το μπρόκολο και το ζωμό, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.
  3. Κατόπιν, ρίχνετε τη σούπα σε ένα μπλέντερ μέχρι τη μέση και χτυπάτε μέχρι να γίνει σαν πουρές.
  4. Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά λιώνετε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, ανακατεύετε με το αλεύρι και προσθέτετε το γάλα.
  5. Ανακατέψτε μέχρι να πήξει και προσθέστε μετά τη σούπα.
  6. Πασπαλίστε με πιπέρι και σερβίρετε.