Υλικά για 6 άτομα

Για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα

  • ½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • ¾ κρασοπότηρο χυμός λεμόνι
  • ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 4 φύλλα ζελατίνας

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βάζουμε τις ζελατίνες σε μπολ με λίγο κρύο νερό. Ρίχνουμε τα μπισκότα σπασμένα στο μπλέντερ και τα θρυμματίζουμε σε σκόνη.
Βήμα 2
Τα ρίχνουμε σε μπολ και τα αναμιγνύουμε με βούτυρο.
Βήμα 3
Παίρνουμε ένα τσέρκι ή μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και αφού στρώσουμε μια λαδόκολλα, απλώνουμε από πάνω το μίγμα των μπισκότων.
Βήμα 4
Το πιέζουμε με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού, ώστε να είναι ισόπαχο σε όλη την επιφάνεια.
Βήμα 5
Τοποθετούμε το τσέρκι στο ψυγείο και το αφήνουμε να σφίξει καλά η βάση μας.
Βήμα 6
Στο μεταξύ, ρίχνουμε το γιαούρτι σε βαθύ μπολ, μαζί με το τυρί κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα και τα ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 7
Ζεσταίνουμε τον χυμό λεμονιού σε μπρίκι, στύβουμε καλά τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε στο μπρίκι να διαλυθούν.
Βήμα 8
Τις ρίχνουμε στο μίγμα με το γιαούρτι, μαζί με το ξύσμα λεμονιού και ανακατεούμε.
Βήμα 9
Βγάζουμε το τσέρκι από το ψυγείο και απλώνουμε, πάνω από τη μπισκοτένια βάση, την κρέμα με το γιαούρτι και το λεμόνι.
Βήμα 10
Ξαναβάζουμε το τσέρκι στο ψυγείο και περιμένουμε τουλάχιστον 3-4 ώρες να σφίξει καλά η κρέμα.
Βήμα 11
Στη συνέχεια, ξεφορμάρουμε το γλυκό, το κόβουμε σε μερίδες και το σερβίρουμε, διακοσμώντας με ξύσμα λεμονιού ή γλυκό κουταλιού λεμόνι με το σιρόπι του.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.